Ana içeriğe atla

ENGELLİLERİN HAK ARAMA MEKANİZMALARININ DESTEKLENMESİ ADLI ÇALIŞMAMIZ ONAYLANDI!

01 Ekim 2023 00:00

Engelsiz Bileşenler Federasyonu, “Engellilerin Hak Arama Mekanizmalarını Erişimlerini Destekleme Projesi” AB tarafından finanse edilen ve Hollanda Helsinki Komitesi  (Stıchtıng Nederlands Helsınkı Comıte) ve Eşit haklar için izleme derneği tarafından yürütülen “Ayrımcılığa Karşı Birlikte: Ayrımcılık Mağdurlarının Adalete Erişiminin İyileştirilmesi İçin Bir Sivil Toplum Koalisyonu İnşa Edilmesi” projesi alt-hibe programı kapsamında onaylandı.
Toplamda 10 ay sürecek bu önemli proje, engelli bireylerin haklarını savunmak ve ayrımcılığa karşı etkin bir mücadele yürütmek amacıyla hayata geçirilecek.
Federasyon Başkanı Abdulmecit Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Bu proje, engelli vatandaşlarımızın haklarına saygı gösterilmesi ve ayrımcılığa karşı mücadelede önemli bir adım atılması noktasında büyük bir fırsat sunuyor.
Avrupa Birliği’nin desteğiyle gerçekleştireceğimiz bu proje, engelli bireylerin hak arama süreçlerini güçlendirmeyi hedefliyor.
Bizler de federasyon olarak bu sorumluluğun bilinciyle, projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.
Projenin kapsamı, engelli bireylerin yaşadığı ayrımcılıkları izlemek, belgelemek ve raporlamak amacıyla geniş bir perspektife sahip.
Ayrıca, ulusal mekanizmalara başvuru süreçlerinde engelli bireylere hukuki destek sağlanacak. Bu adımların toplumsal farkındalık yaratma ve değişimi tetikleme potansiyeli büyük.
Engelsiz Bileşenler Federasyonu, projenin başarıya ulaşması ve engelli haklarının daha geniş kitlelere ulaşması için planladığı iletişim stratejileri ve risk yönetimi konularında da titiz bir çalışma yapacak.
Projenin kabul edilmesi, engelli bireylere yönelik ayrımcılığa karşı verilen mücadelede önemli bir kilometre taşı olacak.
Engelli bireyler ve aileleri, engelli haklarıyla ilgili ayrımcılıkla mücadele birimi'ne başvuruda bulunmak ve ücretsiz destek almak için lütfen buraya tıklayınız.