Ana içeriğe atla

YENİ YIL MESAJI!

01 Ocak 2019 00:00

Tarih boyunca insanlık birçok travma ve yıkımın kurbanı olmuştur. Her fırsatta kapitalist ve emperyalist güçler tarafından emeği ve ekmeği çalınan, geleceği yok edilen ve ötekileştirilen halklar taşıdıkları bir gıdım umudu büyütmek suretiyle tazelenme gereği hissetmişlerdir.

İşte tam bu noktada her yeni yıla başlangıç insanoğlu için çok önemli bir motivasyon kaynağı olma özelliği taşımaktadır. Bizler de 2018'i bitirip 2019'un ilk sabahına uyandığımız şu günde geçen yılın bizde bıraktığı öfke ile yeni yıla dair büyüttüğümüz umudu bir arada yaşıyoruz.

2018 yılı coğrafyamız ve dünya genelinde savaşın, ötekileştirmenin, yoksulluk ve yoksulluğun hat safhaya ulaştığı Bir yıl oldu. Ne yazık ki bu karanlık tablodan en çok etkilenenlerin başında engelli bireyler gelmiştir.

 Özellikle savaşın getirmiş olduğu tahribat neticesinde coğrafyamız ve dünyanın her tarafında ciddi bir engelli artışı söz konusu olmuştur.  Yoksulluğun günden güne arttığı bölgemizde engelliler Arzu edilen yaşam standartlarının çok altında bir yaşam sürmektedirler.

 Ayrıca, ötekileştirmeden ötürü engelliler kendilerini topluma adapte etme noktasında çok ciddi problemler yaşamaktalar.  Bizler Engelsiz Bileşenler Federasyonu olarak 2019 yılında; savaşın, ötekileştirmenin ve gözyaşının olmadığı bir dünya diliyoruz.

Yeni yılın tüm coğrafyamıza Barış, eşitlik, huzur, sağlık ve demokrasi getirmesini temenni eder engelsiz bir yaşam yolunda erişilebilirliğin her alanda hüküm sürdüğü bir yıl geçirmenizi diliyoruz.

 Son olarak, başta tüm engelli vatandaşlarımız olmak üzere, tüm halkımızın yeni yılını kutluyoruz…