Ana içeriğe atla

HALEPÇE ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANIYORUZ!

16 Mart 2019 00:00

Ey halepçe zulmüne tahammül edemeyen vicdanlar, bu gün vahşi saddamı rahmetle değil, lanetle anma zamanı…
Bugün yanan 5000 canın hesabını sorma zamanı
…İnsanlık tarih boyunca farklı coğrafyalarda çeşitli yıkımların, büyük savaşların ve vicdanları yaralayan amansız ve insafsız katliamların kurbanı olmuştur.
Öyle ki yaşanılan bu vahşetlerin kimilerinin izleri günümüzde halen en taze haliyle karşımızda durmakta ve bizi derinden Yaralamaktadır.
16 Mart 1988'de Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak ordusunun kimyasal gazlarla halepçe'de alçakça ve korkakça gerçekleştirdiği katliam şüphesiz bunların en önemlilerinden biridir.
Bu katliam neticesinde resmi verilere göre yaklaşık 5 bine yakın kişi hayatını kaybederken binlerce kişi ise sakat kalmış veya ölümcül hastalıklara maruz kalmıştır.
Gayrı resmi verilere göre bu sayı daha da artmaktadır. Ayrıca atılan gazların etkisi ile Halepçe ve çevresinde ciddi oranda bir engelli artışı söz konusu olmuştur.
Engelsiz bileşenler federasyonu olarak insan hayatının kutsal ve dokunulmaz olduğunu her mecrada dile getirmeye gayret ediyoruz.
Bu vesile ile Halepçe katliamında şehit düşenleri minnetle anarken, sakat kalanlara ise allahtan acil şifalar diliyoruz.…